Posts

Showing posts from June, 2015

Ibu saya juga seorang pembohong

Assalamualaikum, hai

Actually, dah lama baq hang cek tak tulis blog ni.

Tiba-tiba nak share cerita pasal semalam 1st puasa.  Time lunch time kat uitm memang tak ada kelas so time tu saja lah try nak call ibu sembang-sembang tanya khabar buat apa puasa ok tak.

***

conversation with ibu:
Me: assalamualaikum ibu buat apa tu *dengar ibu tit tit tit tit tit kat corong telefon*
Ibu: walaikumusalam tak buat apa pun kat rumah rehat-rehat tengok tv je.
Me: ibu bunyi apa tu *tit tit tit tit*
Ibu: bunyi tv
Me: yeke? kenapa macam dengar bunyi mesin yang kat hospital tu je. Ibu kat mana sebenarnya ni? *still dengar bunyi tit tit tit tit*
Ibu: laa dengar ke.  ha ibu kat hospital ni masuk air tadi pening-pening
Me: dengarlah,  Kenapa tak bagi tahu, Abah abang tak masej tak call alin pun bagi tahu,  Bila ? kenapa ibu tak cakap betul-betul dengan alin tadi. Sapa hantar pi hospital
Ibu: pagi tadi. Ibu nak kemas- kemas rumah basuh langsir tiba-tiba pening. ibu kejut abang lepas tu abang telefon abah b…