June 19, 2015

Ibu saya juga seorang pembohong


Assalamualaikum, hai

Actually, dah lama baq hang cek tak tulis blog ni.

Tiba-tiba nak share cerita pasal semalam 1st puasa.  Time lunch time kat uitm memang tak ada kelas so time tu saja lah try nak call ibu sembang-sembang tanya khabar buat apa puasa ok tak.

***

conversation with ibu:
Me: assalamualaikum ibu buat apa tu *dengar ibu tit tit tit tit tit kat corong telefon*
Ibu: walaikumusalam tak buat apa pun kat rumah rehat-rehat tengok tv je.
Me: ibu bunyi apa tu *tit tit tit tit*
Ibu: bunyi tv
Me: yeke? kenapa macam dengar bunyi mesin yang kat hospital tu je. Ibu kat mana sebenarnya ni? *still dengar bunyi tit tit tit tit*
Ibu: laa dengar ke.  ha ibu kat hospital ni masuk air tadi pening-pening
Me: dengarlah,  Kenapa tak bagi tahu, Abah abang tak masej tak call alin pun bagi tahu,  Bila ? kenapa ibu tak cakap betul-betul dengan alin tadi. Sapa hantar pi hospital
Ibu: pagi tadi. Ibu nak kemas- kemas rumah basuh langsir tiba-tiba pening. ibu kejut abang lepas tu abang telefon abah bawak gi hospital.  Ibu tak nak alin risau.  alin kan ada ujian.
Me: Alin ada ujian ke periksa ke bagi tahu je.  sekurang-kurangnya alin tahu jugak jangan lah diam je.

***

Lepas habis cakap dengan ibu cepat-cepat call abah tanya awatlah tak bagi tau.  Jawapa abah sama ja dengan ibu, Takut aku risau.  Abah kata lagi pun pening ja dah okey dah tu. Lepas tu apa lagi aku cakap dengan abah bagi tau jelah sekurang-kurangnya aku tahu lah jugak,  ni tak semua pakat nak diam ja,  abang aku pun sama.

Dah la lama tak balik sejak seminggu cuti hari tu.  Betul kata Yati kawan rumah dayah.  "kenapa ko tak balik.  baliklah nanti jadi apa-apa kat family nanti jangan nak menyesal pulak nanti"  Sekarang baru nak menyesal sebab tak balik hari tu jenguk family.

Betul lah artikle yang penah aku baca kat website dulu yang  FAKTA IBU ANDA SEORANG PEMBOHONG  Dulu masa baca ehh yeke ibu ni pembohong tak cayalah, kan ibu takkan lah nak bohong.  so aku abaikan ja.  tak take serius pun,

Bila fikir balik pasal semalam masa call ibu.  Ehhhh!!! betullah ibu memang seorang pembohong.
Ada ke bunyi tit tit tit tit tit dekat hospital tu ibu kata bunyi tv.  Ibu alin pun tahu bezanya bunyi tv dengan bunyi mesin jantung kat hospital tu.


Now aku caya dah yang dok kata fakta ibu anda seorang pembohong tu.  100% percaya!!!

Seorang ibu sanggup bohong anaknya sebab tak nak anak dia risau pasal dirinya.  Ibu, how can you do this for me.  Take care ibu, abah, abang.  hmm T_T


salam rindu dari anakda mu
-fadzleen@alin-





:(

assalamualaikum, dear blog, 11 oct 2016@12.26 a.m., bila semua classmate, coursemate opem palam tengah packing-packing baju nak pi pen...