Skip to main content

Posts

Showing posts from 2011

dapat hadiah

waaaauuuu..! dapat hadiah sapa bagi.? secret admirer ke.? *waklu* aku mana ada secret admirer aku yang jadi admirer orang adalah..hahaha siapa lah aku..aku bukan popular or glamour pun..so aku tak ada secret admirer ye..okey..dah tu siapa yang bagi aku hadiah.?

ha! nak tahu..cik masithah a.k.a cik mashimaro yang bagi hadiah tu..rakan karib aku sebelah meja dekat sekolah..taip-tiap hari dengar jeritan suara yang amat merdu *hahahaha nyah gurau nyah*  sehari tak jerit sunyi doh aku..dah nak abis sekolah dah lepas nie aku tak boleh dengar jeritan dia lagi...aku akan merindui mu jeritan suara mu..*hahahahaha*

dia kata nah nie hadiah hari jadi untuk hang happy birthday..wahhh terharu nyah..terima kasih daun keladi..ingat jugak nohh hang..masa hari khamis tu time balik hang ada cakap nak hadiah apa.? biar betul aku nak rumah banglo satu,kereta lotus satu,handphone,ipad..kau boleh bagi..?hahahaha gurau je..apalah kau tak aku nak mintak kot..tapi kalau kau bagi aku amik..bak kata bahasa kecil…

Birthday girl

assalammualaikum and salam sejahtera to blogger sekian...apa khbar sihat hope you all sihatsihat belaka ye  kalau ada yang tak sihat tu pergilah klinik ea..maaf lah lama tak update blog sebenarnye sekarang aku tengah exam spm so kena lah study tak boleh lah nak enjoy je..maaflah kepada yang mengikut perkembangan blog aku *ciss.!ada ke hahaha*

back to the title apa 17 November tu.?*apelah aku tanya soalan stupid mesti lah tarikh kan hahaha* maksud aku peristiwa disebalik tarikh tersebut korang tahu ke.?ha nk taw?kalau nak tahu bukak mata tu luas-luas baca entry nie ha..17 November.?tarikh couple ke.?anniversary ke.?or first time dating.?*waklu.! hhahahaaha* 17 November tu tarikh birthday aku lahhh..adoiyaiii..

korang nak tahu tak birthdayaku jatuh pada hari khamis time tu pulak exam matematik mak aiii..biol kepala hotak aku hahaha..sampai je dekat dewan sekolah belum nak duduk ada yang panggil "alin happy birthday" thanks lah kepada sesiapa yang ucap tu terharu beb.!tapi stil…

my BFF

assalammualaikum and selamat sejahtera to all blogger2..saya mintak maaf lama xupdate blog busy la..bukan busy je lagi pun xada masa dan xada idea nak update blog..maaflah kepada sesiapa yang mengikuti blog saya ye..ada ke yg mngikuti..?? (aku rasa setiap entry pendahuluan sama je hehehehe)

now i want to story about my BFF..best friend forever okey not boyfriend forever hehehehe...who my bff??nama dia ialah yana.



dear yana, trima kasih sebab angap aku sebagai bff ang..ang pun bff aku aku jugak..kita dah kenal lama yana sejak dari 2002 masa tu kita darjah 2...aku ingat lagi time kecik-kecik dulu..bila dekenang kembali time kecik-kecik dulu aku rindu sangat masa tu kalau boleh nak je aku putar masa nie xpun kembali pada masa lampau ala macam citer doremon tu lah..hehehe tapi tu kartoon mana sama dengan alam realiti..
cuba ang ingat balik sejak dari tingkatan1 hingga tingkatan 5 kita satu kelas kan2..mula-mula 1PB,2PC,3PC,4V1/4PTP/5PTP... kita sentiasa bersama-sama suka duka pahit manis…

segangster-gangster aku pun ada perasaan

assalammualaikum and hai to all dah tengokkan tajuk atas tu okey aku bukan nak citer pasal citer bini-biniku gangster taw jangan salah faham aku nak citer pasal gangster aku..aku gangster hahaha gile lawak ar aku pun xtahu pulak yang aku nie gangster..gangster ke aku.?woii datyn aryfa aku gangster erkk..?hehehe aku gangster macam mana tu..?xkanlah sebab aku masuk taekwando aku gangster kot


xsemestinya seseorang yang masuk taekwando tu gangster..kami masuk taekwando sebab nak mempelajari ilmu seni mempertahankan diri..Master Rosli cakap (jurulatih taekwando) jangan tibai orang sesuka hati..kita belajar taekwando bukan nak belagak sebab kita nie hebat tapi kita belajar sebab nak mempertahankan diri...orang serang kita baru kita serang balik janganlah orang tu xada salah apa-apa kita nak tibai je...siapa yang buat macam tu sila keluar dari taekwando...rasa nya Master Rosli ada cakap macam nie...
datyn aryfa kenapa kau kata aku gangster.?adakah sebab tingkah laku aku atau cara aku yang xb…

kecewa

mood:kecewa  :'(

kecewa bukan sebab aku putus cinta...ohh tidakkk!!! ok sebenarnye aku kecewa dengan keputusan peperiksaan pertengahan tahun aku..mana xnyer aku jatuh 12 anak tangga...dulu nombor 7 sekarang no 19..kecewa beb bila aku dapat taw aku dapat nombor 19..hanya 1 A je yang aku dapat untuk peperiksaan pertengahan tahun nie...aku xdapat bayang kan nanti bila cikgu dah post kan slip keputusan 2 dekat rumah nanti conform aku kena marah dengan family aku...

memang salah aku jugak sebab ku nie kadang2 malas study yang taw menghadapYahoo Massenger,MySpace,Tagged,Facebook,Twitter,Blog n Skype.. 2 je yang aku taw..aku nie kaki 'online' TEGAR!! macam mana lah aku nak kurang kan masa online aku nie..nak maskuk asrama balik??ohhh tidakkk sama sekali aku xakan masuk balik lagi tension ar aku macam 2...

nanti bila slip keputusan sampai conform ibu n abah marah aku...conform aku dah xboleh online lagi...handphone? xyah cakap lahh aku memang gune handphone hari Jumaat,Sabtu n Aha…

follower ke-100

salam.. alhamdulillah,.disebabkan kerajinan aku berblogwalking utk beberapa hari nie follower aku juga turut meningkat dan hari ni aku nak bagi award
disebabkan sekarang aku tengah giler domo kun nie so aku nak bagi award nie khas untuk  blog PERJALANAN HIDUPKU kerana telah mnjadi follower yang ke-100 hahaha menarik kn2..harap awak suke awrd nie =) harap slu lahh dtg2 lagi ea thnx a lot (^_^)

dugaan...

hari nie aku tak taw lahh kenape lahh nasib aku...isssshhh3..mane tak nyer masa on the way nak g sekolah tadi dengan yana pehhhh kne hujan...habis basah baju aku..nasib baik lahh baju Renjer Puteri 2 xtebal sangat...aku dengan yana trpakse lahh bertebuh dekat tepi2 kedai tadi..2 tempat jugak lahh kami berhenti...aku dengan yana fikir nak ponteng je sekolah pagi tadi mana xnyer nak pergi sekolah pun hujan lebat kalau sampai pun tentu basah lenjun punyer...so disebab kan aku dengan yana nie "BUDAK BAIK" kami xtak lah ponteng sekolah..dengan keadaan hujan kami meredahi sehingga lahh sampai kesekolah...ingatkn kami je rupe nyer de sowang pengawas sekolahh lelaki kelas Auto 2 pun menerima nasib macam kami heheheh...

bila nak naik kelas kena lalu depan kelas form 4 pehhh budak2 2 ushar je kite org..ushar2 pe de utang bayar r!!! bengang btoi aku..tapi aku xlah cakap macam 2 sebab aku ingt die orang 2 junior malas r aku nak tunjuk belagak..buat do no sudahhh...

bila masuk kelas je c…

2nd award

salam.. mood:teruja sgt2..knape??sebab aq dpt award lagi hehehhe..ape2 pn thanks ea cik nurse sammy sebab bagi  AWARDdekat blog "budak sekolah" macam alin nie hehehe :)  terima kasih banyak2 yer sammy


ok2...aku nak bagi award nie dekat 5 orang yang bertuah mereka adalah:
cik mashimaro incikaskar kalausayang livelikeyoushould syeraa
1. Thank them the person who gave you the award and link back to them in your post.
2. Award 5 recently discovered great bloggers.
3. Contact these bloggers and let them know they have won!
4. Don't forget to mention where this award come from - www.menjelma.com

ditag oleh cik mashimaro

salam,,lame aq xupdate blog nie semua sebab line kt umah aku nie lambat ckit..
ok2 aku ditag oleh cik mashimarountuk menjwb soklan2 nie


apa benda yg paling penting dalam hdup anda ?
ntah lahh rasenyer hp aku kot sony ericsson w508 n moto lagenda aku..hehehe
benda terakhir anda beli guna duit sendiri ?
baju+cermin sisi(belibaru sebab pecah masa jtoh dkt Bagan serai)
dimana tempat perkahwinan anda dan ap tema perkahwinan anda ?
ermm.. tak penah trpkir lakk , tapi yg simple2 jelahh pasti warne mstibiru ea
adakah anda sedang bercinta ?
it's complicated (kawan2 je dlu)

berapa lama anda akan mencintai pasangan anda ?
cinta die selg die mncintai aku..klo boleh smpi bile2 lahhh..klo ade jodoh
antara mak dan ayah, mana anda lebih mesra ?
 of coz dua2 lahhh...tp slu nyer abah lah
namakan orang yang betul betul anda nak jumpa dalam hidup ?
emm..sape erk..emm sape2 jelahh
adakah anda membasuh baju anda sendiri ?
mesti lahh tp dgn bantuan mesin basuh lahh hehehe :D
dimanakah tempat yang anda betul betul nak per…

contest gambor plg cool..

contest nie sebenarnyer dh 2tup dh 1  mac 2011 iaitu 2 hari lepas..tetapi xpe aq tetap akn buat bkn pew xmau lah nk kecik kn atie Ling yg dh tag aq dlm contest 2..terima kasih sgt2 yer..
tuan pnyer blog nie
http://sitifatimahhh91.blogspot.com/

Hye tuan blog yang cute.. nme akk  siti fatimah erk ? kebetulan lah nme adk bkn siti fatimah lah.. heheh hye akk siti fatimah  adk kt cni nak join contest kamuuu ! boleh2 ?tp klo adk mnang contest nie (wlaupn dh 2tup) heheh hdiah 2 bg lah kdt ling wai kiat.. =P blog akk adk dh follow..cme adk xtag kn jew spe2 sbb contest 2 pn dh tutup kn..hehhe maaf lh akk siti fatimah..ape2 pn adk pilih pic nie

*this picture has been delete by the owner sorry*
hahahahah smart x.?? nie pic profile kat fb heheh.. minah terap..hahahahah ok lh 2 kn..asl akn aq dh buat..wlaupn contest nie dh 2tup..tp trima kasih gk kt ling krna tag gua dlm contest nie..arap dpt tag contest laen yer.. mntk maaf sgt2 kt ling sbb lmbt buat entry psal contest nie..bkn ape mmber aq dh buang gmbr…

HaPpY NeW yEaR..

HAPPY NEW YEAR...WELCOME 2 2011...=P pejam celik,pejam celik dh msk 2011..aq pn mencecah lah umo 17 thn<<bln 11 bru genap ok!! heeheh mkin tua lah aq..opppsss!!!tp still muda ag taw bru 17 hehehe =P thn nie aq brazam aq nk bljr elok2 aq xmau maen2 dah aq nk fokus SPM..aq hrap aq dpt membangga kn mak bpak aq dgn kjayaan aq 1 ari t...insyallah boleh..=D