Posts

Showing posts from 2011

dapat hadiah

Image
waaaauuuu..! dapat hadiah sapa bagi.? secret admirer ke.? *waklu* aku mana ada secret admirer aku yang jadi admirer orang adalah..hahaha siapa lah aku..aku bukan popular or glamour pun..so aku tak ada secret admirer ye..okey..dah tu siapa yang bagi aku hadiah.?

ha! nak tahu..cik masithah a.k.a cik mashimaro yang bagi hadiah tu..rakan karib aku sebelah meja dekat sekolah..taip-tiap hari dengar jeritan suara yang amat merdu *hahahaha nyah gurau nyah*  sehari tak jerit sunyi doh aku..dah nak abis sekolah dah lepas nie aku tak boleh dengar jeritan dia lagi...aku akan merindui mu jeritan suara mu..*hahahahaha*

dia kata nah nie hadiah hari jadi untuk hang happy birthday..wahhh terharu nyah..terima kasih daun keladi..ingat jugak nohh hang..masa hari khamis tu time balik hang ada cakap nak hadiah apa.? biar betul aku nak rumah banglo satu,kereta lotus satu,handphone,ipad..kau boleh bagi..?hahahaha gurau je..apalah kau tak aku nak mintak kot..tapi kalau kau bagi aku amik..bak kata bahasa kecil…

Birthday girl

Image
assalammualaikum and salam sejahtera to blogger sekian...apa khbar sihat hope you all sihatsihat belaka ye  kalau ada yang tak sihat tu pergilah klinik ea..maaf lah lama tak update blog sebenarnye sekarang aku tengah exam spm so kena lah study tak boleh lah nak enjoy je..maaflah kepada yang mengikut perkembangan blog aku *ciss.!ada ke hahaha*

back to the title apa 17 November tu.?*apelah aku tanya soalan stupid mesti lah tarikh kan hahaha* maksud aku peristiwa disebalik tarikh tersebut korang tahu ke.?ha nk taw?kalau nak tahu bukak mata tu luas-luas baca entry nie ha..17 November.?tarikh couple ke.?anniversary ke.?or first time dating.?*waklu.! hhahahaaha* 17 November tu tarikh birthday aku lahhh..adoiyaiii..

korang nak tahu tak birthdayaku jatuh pada hari khamis time tu pulak exam matematik mak aiii..biol kepala hotak aku hahaha..sampai je dekat dewan sekolah belum nak duduk ada yang panggil "alin happy birthday" thanks lah kepada sesiapa yang ucap tu terharu beb.!tapi stil…

salam aidiladha

Image
assalammualaiku to all blogger salam 1 Malaysia salam aidiladha kepada semua umat islam..entry nie pendek je aku malas nak taip panjang-panjang mai lah kita pakat ramai-ramai bawa pisau,kapak kerana ada pertumpuhan darah aka berlaku di masjid atau surau terdekat anda.hahaha bukan pertumpahan darah manusia ye tapi pertumpahan darah lembu hehehe...sebab ada korban lahhh...salam aidiladha ^_^

my BFF

Image
assalammualaikum and selamat sejahtera to all blogger2..saya mintak maaf lama xupdate blog busy la..bukan busy je lagi pun xada masa dan xada idea nak update blog..maaflah kepada sesiapa yang mengikuti blog saya ye..ada ke yg mngikuti..?? (aku rasa setiap entry pendahuluan sama je hehehehe)

now i want to story about my BFF..best friend forever okey not boyfriend forever hehehehe...who my bff??nama dia ialah yana..bukan yana yonet or yana dayana dia orang berdua memang bff tapi kalau aku dia orang macam kakak aku lah...my bff is yana manaf..dia ada blog tapi dai xnak orang tahu blog die soaku xdapat lah nak tag blog dia nanti dia marah pulak...




dear yana, trima kasih sebab angap aku sebagai bff ang..ang pun bff aku aku jugak..kita dah kenal lama yana sejak dari 2002 masa tu kita darjah 2...aku ingat lagi time kecik-kecik dulu..bila dekenang kembali time kecik-kecik dulu aku rindu sangat masa tu kalau boleh nak je aku putar masa nie xpun kembali pada masa lampau ala macam citer doremon…

segangster-gangster aku pun ada perasaan

Image
assalammualaikum and hai to all dah tengokkan tajuk atas tu okey aku bukan nak citer pasal citer bini-biniku gangster taw jangan salah faham aku nak citer pasal gangster aku..aku gangster hahaha gile lawak ar aku pun xtahu pulak yang aku nie gangster..gangster ke aku.?woii datyn aryfa aku gangster erkk..?hehehe aku gangster macam mana tu..?xkanlah sebab aku masuk taekwando aku gangster kot


xsemestinya seseorang yang masuk taekwando tu gangster..kami masuk taekwando sebab nak mempelajari ilmu seni mempertahankan diri..Master Rosli cakap (jurulatih taekwando) jangan tibai orang sesuka hati..kita belajar taekwando bukan nak belagak sebab kita nie hebat tapi kita belajar sebab nak mempertahankan diri...orang serang kita baru kita serang balik janganlah orang tu xada salah apa-apa kita nak tibai je...siapa yang buat macam tu sila keluar dari taekwando...rasa nya Master Rosli ada cakap macam nie...
datyn aryfa kenapa kau kata aku gangster.?adakah sebab tingkah laku aku atau cara aku yang xb…

ku tidak minta bergini

sori mungkin anda bace entry kali nie bosan sebab mood aku sedih..okey so sori...ku tidak minta bergini..emmm apalah nasib aku nie aku nie memang ditakdirkan xada jodoh ke.?puihhhhh! mulut der gua percaya setiap orang ada jodoh masing-masing cepat lambat je so kena tunggulah..betul x?

apa yang korang rasa bila orang yang anda sayang tu akan menjadi milik orang lain?kecewa ke?of course lah kan kecewa yang teramat-amat sangat mana xnya kita dah sayang gila-gila dekat orang tu tup2 dia jadi milik orang lain issssshhh3...siapakah yang harus dipersalahkan.?diri sendiri?atau orang tu?bagi aku salah dua-dua sebab kita pun bodohkan sebab terlalu percaya dengan dia..dia pun salah juga dah tahu nak jadi milik orang dah tu buat apa nak mengatai lagikan.!!gila miang!

aku rasa aku nie bodohlah mana xnya sebab terlalu percayakan lelaki...betul ke orang cakap orang cakap bukan aku okey perempuan kena kawin dengan orang yang sayang kita sebab kalau orang tu sayang kita dia akan jaga kita elok-elok..t…

selamat hari merdeka+malaysia

Image
31Ogos dan 16 September korang tahu ke tarikh apa ni.?kalau tak tahu memang MASALAH pergi masuk form 1 balik belajar sejarah lah..31 Ogos tu HARI MERDEKA dan 16 September tu HARI MALAYSIA...kepda semua rakyat2 yang berwarganegara Malaysia selamat hari merdeka dan selamat hari Malaysia...apa itu merdeka?banyak maksudnya tapi bagi akulahkan bagi aku merdeka tu bermaksud kita bebas dari penjajah2...
aku bangga jadi rakyat Malaysia..sebab apa?sebab negara yang aman?aman ke?aman la kalau tak conform aku tak boleh menaip sekarang sebab semua pergi berperang kan3...terima kasih kepada anggota keselamatan negara sebab melindungi dan menjaga keamanan negara ni..jasa korang tak aku lupakan..
kalau tidak berkhidmat untuk negara dan mati kerana sakit tiada gunanya tapi biarlah terkorban demi negara dan bangsa....kepada anggota keselamatan yang telah gugur samalah kita sedekahkan Al-fatihah mereka aman dan di tempatkan di kalangan orang2 yang soleh dan solehah...
tanah air milik kita,diberikan oleh p…

kau datang lagi dalam hidup aku

salam n hye 2 all blogger2..
sekarang nie aku nak update blog nie sebab perasaan dengki+jeles aku sudah datang tadi..perasaan tu datang bila aku tengok blog datyn tadi..mana aci xadil kau update aku x..lagi pun tadi dia jugak yang suruh update ok2 now aku update ko nak kata apa ha nyah.??

okey back to the title cehhh2 speking pulak aku nie hahaha..kau datang dalam hidup aku lagi kenapa?kau nak bagi aku rasa seronok ke atau kau nak bagi aku menderita lagi kerana kau atau kau memang telah ditulis untuk aku.?why you come again to mmy life.?tell me why..????


for me single is good enough to me..
at least i can clear my mind..but
if i meet someone special like you
maybe i will let my life filled with love with you..

mungkin aku bukan yang sempurna untuk kau..tapi aku juga mempunyai hati dan perasan..janganlah kau cuba mempermainkan perasaan aku lagi kerana aku terlalu sayangkan kau..aku juga adalah seorang perempuan yang ingin merasai apa itu cinta dan kasih sayang..aku mahu perasaan dari kau..…

PLKN

Image
Wira wirawati harapan bangsa
Tiba masa kita berjasa
Kita sahut cabaran bederas seiringan
Demi mencapai wawasan.

Kenali rakan pelbagai budaya
Selami warisan kita yang kaya
Bersama bergandingan tiada perbezaan
Kita Warga Malaysia.

Berkhidmat untuk negara
Berbakti penuh setia
Satu hasrat satu semangat satu tekad bersama.

Kami wira wirawati negara
Kini masa kami berjaya
Kami sahut cabaran berderas seiringan
Kami pasti mencapai wawasan.

Kita sahut cabaran bersama bergandingan
Berkhimat untuk negara
MALAYSIA!!!

lagu nie aku tujukan kepada kawan2 aku yang dapat plkn heheh tahniah2...pagi petang siang malam sekolah mana perg iasyik2cakap pasal plkn2..masalah2..sebenarnya aku tak nak cita pasal plkn nie sebab aku TAK DAPAT!!!sedih sangat bila aku try check :'(   xcaye.?nah tengok print screen nie


nie masa mula2 yang aku check lepas aku tengok sin chan (nama gelaran)  tulis satus dekat fb lepas nie kena hafal lagu plkn lah pulakk..so aku tnyer r yang nie pulak aku try masa PAAN JAMEEL bagi l…

kecewa

mood:kecewa  :'(

kecewa bukan sebab aku putus cinta...ohh tidakkk!!! ok sebenarnye aku kecewa dengan keputusan peperiksaan pertengahan tahun aku..mana xnyer aku jatuh 12 anak tangga...dulu nombor 7 sekarang no 19..kecewa beb bila aku dapat taw aku dapat nombor 19..hanya 1 A je yang aku dapat untuk peperiksaan pertengahan tahun nie...aku xdapat bayang kan nanti bila cikgu dah post kan slip keputusan 2 dekat rumah nanti conform aku kena marah dengan family aku...

memang salah aku jugak sebab ku nie kadang2 malas study yang taw menghadapYahoo Massenger,MySpace,Tagged,Facebook,Twitter,Blog n Skype.. 2 je yang aku taw..aku nie kaki 'online' TEGAR!! macam mana lah aku nak kurang kan masa online aku nie..nak maskuk asrama balik??ohhh tidakkk sama sekali aku xakan masuk balik lagi tension ar aku macam 2...

nanti bila slip keputusan sampai conform ibu n abah marah aku...conform aku dah xboleh online lagi...handphone? xyah cakap lahh aku memang gune handphone hari Jumaat,Sabtu n Aha…

cinta hatie aku dulu

salam,
aku nak tanye sape yang pernah bercinta???jangan tipu lahh kalau cakap xde kan..aku tahu semua orang dalam dunia nie pernah bercinta termasuk jugak mak ayah kita kan2...bercinta semuanye indah kan...bahagia je kan...saling puji memuji antara 1 sama lain...tapi bila dah putus 2 pehhhh!!!! macam2 ayat yang keluar...maki2 2 jangan kata lah conform punyer...bila putus 2 rse macam diri nie dah xberguna je..mula ade yg bunuh diri lah macam2 lahh..tapi aku xde lah nak buat benda bodoh macam 2..aku still waras lagi ok!!!

hari nie 29.5.2011 kakak ayu sebelah rumah aku nie die kawin...kire sekarang nie orang busy base lahh gotong-royong mesti lah sibuk kan...to kakak ayu selamat pengantin baru hope kakak ayu berbahagia selamanya disamping abang sani (^_^) sekarang aku nak cerita pasal cinta hatie aku dulu nama die firdaus.die asal kuching,sarawak
22.5.2011@13:48

"awk sy nk bg tau ni,kta ni xmcm dlu dh...sy rasa baik kta arap awk fhm lh..."
"tkde pa2 lh.k tke cre ar just study…

selamat hari ibu

Image
salam,,
pehhh busy gler aku..nak update entry baru pun xsempat..busy sebab mid term exam lahhh adoiii..xpe2 tinggal berape paper je lagi..ok2 dah trkona masuk simpang laen lahh pulak..balik pada tjuk td..

ibu..taw x 8 May 2011 hari 2 hari ape???ibu mesti tahu kan..SELAMAT HARI IBU..HAPPYMOTHER DAY..hari 2 mesti bermakne kan untuk ibu..tapi tahun nie alin xsempat nak ucap dekat ibu sebab mse hari 2 alin ade tournament dekat Kompleks Rakan Muda...alin sibuk sangat yelah sebab alin jadi salah seorang pengurus mase 2.

pasukan pengurus: syamin,firdaus,sir amarlina,sir azza,aizat n fadzleen (aku)
tengok mase dieowg posing2 tangkap gambar pun aku xde..ntah ke mane aku menghilang pun xtahu lahh..busy betoi aku mase 2..mau xnyer kena jage budak2 lagi..busy btoi aku..2 yang xsempat nak ucap dekat ibu aku ..
ibu..pertama sekali alin nak mintak maaf banyak2 dekat ibu alin tahu alin banyak buat dosa dekat ibu..ibu terima kasih kerana lahir kan alin di dunia nie...alin janji akan menghargai jasa ibu…

terima kasih cikgu

salam,,
16-Mei-2011 SELAMAT HARI GURU
maaf kan saya jika saya penah melukakan hati cikgu...
maaf kan saya jika saya biadap dengan cikgu...
maaf kan saya jika tidak menghormati cikgu...
maaf kan saya jika saya terlalu berlagak pandai...
cikgu,halal kan lahh segala ilmu2 yang telah cikgu berikan
smoga pelajaran kami diberkati...
daokan kami cikgu...
terima kasih cikgu...


follower ke-100

Image
salam.. alhamdulillah,.disebabkan kerajinan aku berblogwalking utk beberapa hari nie follower aku juga turut meningkat dan hari ni aku nak bagi award
disebabkan sekarang aku tengah giler domo kun nie so aku nak bagi award nie khas untuk  blog PERJALANAN HIDUPKU kerana telah mnjadi follower yang ke-100 hahaha menarik kn2..harap awak suke awrd nie =) harap slu lahh dtg2 lagi ea thnx a lot (^_^)

dugaan...

hari nie aku tak taw lahh kenape lahh nasib aku...isssshhh3..mane tak nyer masa on the way nak g sekolah tadi dengan yana pehhhh kne hujan...habis basah baju aku..nasib baik lahh baju Renjer Puteri 2 xtebal sangat...aku dengan yana trpakse lahh bertebuh dekat tepi2 kedai tadi..2 tempat jugak lahh kami berhenti...aku dengan yana fikir nak ponteng je sekolah pagi tadi mana xnyer nak pergi sekolah pun hujan lebat kalau sampai pun tentu basah lenjun punyer...so disebab kan aku dengan yana nie "BUDAK BAIK" kami xtak lah ponteng sekolah..dengan keadaan hujan kami meredahi sehingga lahh sampai kesekolah...ingatkn kami je rupe nyer de sowang pengawas sekolahh lelaki kelas Auto 2 pun menerima nasib macam kami heheheh...

bila nak naik kelas kena lalu depan kelas form 4 pehhh budak2 2 ushar je kite org..ushar2 pe de utang bayar r!!! bengang btoi aku..tapi aku xlah cakap macam 2 sebab aku ingt die orang 2 junior malas r aku nak tunjuk belagak..buat do no sudahhh...

bila masuk kelas je c…

2nd award

Image
salam.. mood:teruja sgt2..knape??sebab aq dpt award lagi hehehhe..ape2 pn thanks ea cik nurse sammy sebab bagi  AWARDdekat blog "budak sekolah" macam alin nie hehehe :)  terima kasih banyak2 yer sammy


ok2...aku nak bagi award nie dekat 5 orang yang bertuah mereka adalah:
cik mashimaro incikaskar kalausayang livelikeyoushould syeraa
1. Thank them the person who gave you the award and link back to them in your post.
2. Award 5 recently discovered great bloggers.
3. Contact these bloggers and let them know they have won!
4. Don't forget to mention where this award come from - www.menjelma.com

ditag oleh cik mashimaro

salam,,lame aq xupdate blog nie semua sebab line kt umah aku nie lambat ckit..
ok2 aku ditag oleh cik mashimarountuk menjwb soklan2 nie


apa benda yg paling penting dalam hdup anda ?
ntah lahh rasenyer hp aku kot sony ericsson w508 n moto lagenda aku..hehehe
benda terakhir anda beli guna duit sendiri ?
baju+cermin sisi(belibaru sebab pecah masa jtoh dkt Bagan serai)
dimana tempat perkahwinan anda dan ap tema perkahwinan anda ?
ermm.. tak penah trpkir lakk , tapi yg simple2 jelahh pasti warne mstibiru ea
adakah anda sedang bercinta ?
it's complicated (kawan2 je dlu)

berapa lama anda akan mencintai pasangan anda ?
cinta die selg die mncintai aku..klo boleh smpi bile2 lahhh..klo ade jodoh
antara mak dan ayah, mana anda lebih mesra ?
 of coz dua2 lahhh...tp slu nyer abah lah
namakan orang yang betul betul anda nak jumpa dalam hidup ?
emm..sape erk..emm sape2 jelahh
adakah anda membasuh baju anda sendiri ?
mesti lahh tp dgn bantuan mesin basuh lahh hehehe :D
dimanakah tempat yang anda betul betul nak per…

atun!!!!selamat hari tua...=D

Image
salam, sebenarnye aku terfikir nak buat entry pasal kawan aku NOR RAMATUL FITRAH BT RAMLEE happy birthday kawan...smoga ang panjang umo n murah rezeki n happy ngn kluarga trsyg..
maaf ye atun sebab lambat buat entry pasal birthday ang..aku taw birthday ang 12.3 ari 2...tapi still xlambat lagi kan untuk aku buat entry pasal ang...mase aku nak buat entry nie aku singgah jap kt blog mashimaro dan aku pun terbace lah entary die happy birthday weiii aku xcopy paste ok!! memang niat aku nak buat entry pasal birthday atun k...
hari isnin hari 2 aku, yana, atun, amalina kuar jalan2 sambut birthday atun..yang pelik 2 tibe2 pulak bole h singgah MUZIUM PERAK.. issssshh2 xterlintas dalam fikiran aku nak pergi muzium hahahah..pas p muzium p beli otak2 ala yang jual dekat depan sekolah 2 heeheh =P dh 2 p makan dekat lake hahah memang best gler r..thanks atun sebab belanja biskut coklat 2..hehehe..last2 balik kena hujan hahah padan muka semua haahhahaaahha!!!! =D


contest gambor plg cool..

contest nie sebenarnyer dh 2tup dh 1  mac 2011 iaitu 2 hari lepas..tetapi xpe aq tetap akn buat bkn pew xmau lah nk kecik kn atie Ling yg dh tag aq dlm contest 2..terima kasih sgt2 yer..
tuan pnyer blog nie
http://sitifatimahhh91.blogspot.com/

Hye tuan blog yang cute.. nme akk  siti fatimah erk ? kebetulan lah nme adk bkn siti fatimah lah.. heheh hye akk siti fatimah  adk kt cni nak join contest kamuuu ! boleh2 ?tp klo adk mnang contest nie (wlaupn dh 2tup) heheh hdiah 2 bg lah kdt ling wai kiat.. =P blog akk adk dh follow..cme adk xtag kn jew spe2 sbb contest 2 pn dh tutup kn..hehhe maaf lh akk siti fatimah..ape2 pn adk pilih pic nie

*this picture has been delete by the owner sorry*
hahahahah smart x.?? nie pic profile kat fb heheh.. minah terap..hahahahah ok lh 2 kn..asl akn aq dh buat..wlaupn contest nie dh 2tup..tp trima kasih gk kt ling krna tag gua dlm contest nie..arap dpt tag contest laen yer.. mntk maaf sgt2 kt ling sbb lmbt buat entry psal contest nie..bkn ape mmber aq dh buang gmbr…

HaPpY NeW yEaR..

Image
HAPPY NEW YEAR...WELCOME 2 2011...=P pejam celik,pejam celik dh msk 2011..aq pn mencecah lah umo 17 thn<<bln 11 bru genap ok!! heeheh mkin tua lah aq..opppsss!!!tp still muda ag taw bru 17 hehehe =P thn nie aq brazam aq nk bljr elok2 aq xmau maen2 dah aq nk fokus SPM..aq hrap aq dpt membangga kn mak bpak aq dgn kjayaan aq 1 ari t...insyallah boleh..=D