October 27, 2011

my BFF

assalammualaikum and selamat sejahtera to all blogger2..saya mintak maaf lama xupdate blog busy la..bukan busy je lagi pun xada masa dan xada idea nak update blog..maaflah kepada sesiapa yang mengikuti blog saya ye..ada ke yg mngikuti..?? (aku rasa setiap entry pendahuluan sama je hehehehe)

now i want to story about my BFF..best friend forever okey not boyfriend forever hehehehe...who my bff??nama dia ialah yana.



dear yana,
trima kasih sebab angap aku sebagai bff ang..ang pun bff aku aku jugak..kita dah kenal lama yana sejak dari 2002 masa tu kita darjah 2...aku ingat lagi time kecik-kecik dulu..bila dekenang kembali time kecik-kecik dulu aku rindu sangat masa tu kalau boleh nak je aku putar masa nie xpun kembali pada masa lampau ala macam citer doremon tu lah..hehehe tapi tu kartoon mana sama dengan alam realiti..

cuba ang ingat balik sejak dari tingkatan1 hingga tingkatan 5 kita satu kelas kan2..mula-mula 1PB,2PC,3PC,4V1/4PTP/5PTP... kita sentiasa bersama-sama suka duka pahit manis semua lalui bersama tapi mungkin lepas nie kita xakan bersama lagi..ehhh bukan sebab aku pindah or aku mati ajal maut ditangan tuhan..kita mugkin xakan bersama lepas nie sebab mungkin ang masuk u lain aku masuk u lain..tapi jangan sebab tu hubungan persahabatan kita renggan ye..xmau3.!

ang suka tolang aku..terima kasih yana..time aku sakit or xpergi sekolah ang tolang amik kertas kalau ada lah..ang bagi tahu kenapa aku xmai macam-macam lah nak terang satu-satu memang banyak lah..kita selalu buat keja sekolah sama-sama..sampai jawapan pun sama cikgu pun syak kita meniru hahaha..gler lawak weiii...dah kita je yang sama kelas duduk dekat so sebab tu buat keje sekolah sekali...rumah ang pun xjauh sampai berkilo-kilo meter xsampai berbatu-batu 20 30 langkah sampai lah hehehe..hakikatnya aku xpernah bilang pun langkah-langkah tu hahahah sahaja je goreng hahaha...

ang kata nanti kawin xmau pengapit erkkk..sebab ang nak pakai air cond hahah lawak-lawak yana mana boleh mesti kena ada pengapit..boleh x aku jadi pengapit ang .??hehehe boleh aku ngorat pegapit lelaki hahahah :P gler mengedikkan aku hahaha...gurau je yana..hye selalu aku teman ang dating kan..xpe aku kesah lah tapi lepas nie ang kena teman aku dating pulak taw..bila tu aku xtahu lah tapi satu hari nanti pasti tiba..hahahaha..just wait ye.

okey lah sampai sini je aku merapu ye..andai aku ada melakukan kesalahan dan kekasaran maafkan lah diriku nie kerana aku manusia biasa aku bukan lah seorang yang sempurna..menyusun sepuluh jari memohon ampun dan maaf..

yana my bff ily <3
bak kata pepatah kawan biar beribu berkasih biar satu tapi kawan sejatih susah dicari dan diganti..pernah dengar ayat ex-boyfriend,ex-girlfriend,tapi xpernah dengar ayat ex-best friend sebab xpernah jadi dan xakan jadi ex okey.! :)

nie gambar aku dengan bff dekat langkawi.


October 09, 2011

segangster-gangster aku pun ada perasaan

assalammualaikum and hai to all dah tengokkan tajuk atas tu okey aku bukan nak citer pasal citer bini-biniku gangster taw jangan salah faham aku nak citer pasal gangster aku..aku gangster hahaha gile lawak ar aku pun xtahu pulak yang aku nie gangster..gangster ke aku.?woii datyn aryfa aku gangster erkk..?hehehe aku gangster macam mana tu..?xkanlah sebab aku masuk taekwando aku gangster kot


xsemestinya seseorang yang masuk taekwando tu gangster..kami masuk taekwando sebab nak mempelajari ilmu seni mempertahankan diri..Master Rosli cakap (jurulatih taekwando) jangan tibai orang sesuka hati..kita belajar taekwando bukan nak belagak sebab kita nie hebat tapi kita belajar sebab nak mempertahankan diri...orang serang kita baru kita serang balik janganlah orang tu xada salah apa-apa kita nak tibai je...siapa yang buat macam tu sila keluar dari taekwando...rasa nya Master Rosli ada cakap macam nie...

datyn aryfa kenapa kau kata aku gangster.?adakah sebab tingkah laku aku atau cara aku yang xberapa feminim macam gadis-gadis yang lain kau kata aku gangster.?adakahh sebab aku suka buat suara kasar.?okey aku xadalah gangster sangat ye aryfa aku sebenarnya macam kau je seorang gadis yang lemah lembut (puiihhhh lemah lembut sangat ke aku nie hahaha) aku juga seorang gadis yang lemah.?lemah kenapa.?lemah dengan kata-kata manis seseorang yang bernama lelaki cehhhhh2 hehehe...ye aku mengakui aku mudah sangat jatuh cinta dengan seseorang cehhhh bodohkan aku nie...!


tengok print screen atas tu cehhhh2 sempat lagi minah nie kutuk aku ye..tunggulah dekat sekolah esok aku tibai kau hahaha...yang berhormat datyn arfya segangster-gangster aku aku juga punya perasaan ye..harap maklum..segangster-gangster mana xkiralah orang tu ketua kongsi gelap ke apa ke bila melibatkan seseorang yang dia sayang seperti ibu bapa mesti dia pun tetap akan menitiskan air mata..air mata nya tetap akan gugur dan jatuh ketanah jua..sama juga macam aku sayang kedua ibu bapa aku...walaupun perangai aku kasar or gangster tapi dalam hati siapa tahu...weii dalam hati aku ada taman taw...taman bunga lagi tu banyak bunga-bunga yang segar-segar hehehe...

aryfa aku tahu kau pun sayangkan mak kau kan..?anak mana yang xsayang mak...tapi kau lain sebab kau duduk dengan maktok kau so kau kenalah lebih sayangkan maktok kau tu hehehehe...kau xpelah mak kau sporting citer apa-apa pun boleh masuk...untung la..mesti kau rindukan mak kau kan.?xpe aku xkesah kalau kau nak anggap mak aku mecam mak kau mak angkat gitu tapi jangan lebih-lebih sudah ..! okey nanti aku yang jeles heheheh 

moral value jangan kita anggap orang yang gangster-gangster tu xada perasaan ye...setiap manusia ada perasaan bohonglah kalau ada yang xada perasaan...datyn arfya anda sudah faham sekarang.?hehehe

:(

assalamualaikum, dear blog, 11 oct 2016@12.26 a.m., bila semua classmate, coursemate opem palam tengah packing-packing baju nak pi pen...